Fråga

Jag blev till en början mycket nöjd med Axcrypt som skydd för kataloger och filer på datorn. Nu visar det sig, vilket jag vid flera tillfällen meddelat supporten, att programmet av olika skäl (fil/databas öppen i program eller fil som inte ”gillas”) avstannar sin kryptering just där och att alla filer och kataloger därefter ligger öppna och oskyddade, även om datorn startas om eller att till exempel strömmen gått.

Detta är helt oacceptabelt enligt min mening. Jag får inga vettiga svar från ”Prabhu” som verkar vara den enda som svarar på supportfrågor,

MataMats

Svar

Jag kan inte hjälpa dig med support för programmet Axcrypt. Om programmakarna inte vill ge dig någon skulle jag byta program.

Ett alldeles utmärkt krypteringsprogram är Veracrypt, som är helt fritt och dessutom skrivet i öppen källkod: www.veracrypt.fr/en.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Anders Reuterswärd.
    Veracrypt…
    Funkar det som Axcrypt, att man kan högerklicka på filer/mappar och kryptera just dom ?
    Verkar inte stå nåt om det på hemsidan.

    • Nej, inte riktigt. Det finns flera sätt att använda Veracrypt. Ett är att kryptera en hel disk (det fungerar även med systemdisken). Efter inloggning är det helt transparent, men när du loggat ut kan ingen (utom möjligen NSA…) komma åt någonting på din disk. En annan möjlighet är att skapa krypterade behållare. De måste då öppnas före användning, men fungerar då som separata diskenheter och allt du sparar där är oåtkomligt efter stängning.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här