FinalCrypt passar alla som prioriterar säkerhet framför bekvämlighet. Om du behöver skydda dina filer ordentligt, då slår OTP-kryptering (one-time pad) det mesta.

Kryptering kan vara en omständlig process. Det enklaste valet är att kryptera en hel lagringsenhet, men det innebär att hackare endast är ett (1) lösenord från att komma åt alla dina filer. Den snabba datorutvecklingen gör dessutom att många populära krypteringsteknologier riskerar att bli osäkra genom så kallade brute-force-attacker. Så vad göra?

FinalCrypt är en plattformsoberoende krypteringslösning baserad på öppen kod som har två äss i rockärmen. För det första använder den Symmetric One Time Pad-kryptering, som beskrivs som omöjlig att komma runt, bland annat på grund av att det inte finns någon storleksbegränsning på krypteringsnycklarna. För det andra är den designad för kryptering och dekryptering av miljarder filer och mappar i ett svep.

FinalCrypts användning av OTP gör att programmet är bland de säkrare lösningarna du kan använda – förutsatt att du håller din nyckel för dig själv.

Värt att veta om Finalcrypt:
Licens: Öppen källkod
Systemkrav: Linux/MacOS/Windows 10/8/7
Tillverkarens webbplats: http://www.finalcrypt.org/
Nedladdningslänk: http://www.finalcrypt.org/

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här