måndag, juli 4, 2022
Hem Taggar Hårddisk

Tagg: hårddisk

Microsoft vill att mekaniska hårddiskar fasas ut

Företaget vill se en övergång till SSD-enheter senast under år 2023, men datortillverkare försöker omförhandla önskemålet.

Toshiba lanserar hårddisk på 26 terabyte

Toshiba lanserar hårddisk på 30 terabyte nästa år, och planer finns på 40 terabyte eller mer.

Test: Western Digital Red Pro

Red Pro från Western Digital är mekaniska hårddiskar optimerade för nätverkslagring dygnets alla timmar. Vi är imponerade.

RAID skadad?

Fråga: Jag har använt RAID för att säkra att data blir kvar om en disk går sönder (det är två diskar i min NAS). Det som har hänt är att diskarna verkar hela, men NAS:en kan inte nås längre.

RAID-diskar i ny dator

Fråga: Jag har två stycken 500 gigabytes hårddiskar och vill ställa in det så att datorn ser de två diskarna som en enda hårddisk.

Systemavbildning

Fråga: Kan jag återställa en Windows 10-systemavbildning till en större intern hårddisk? Kan jag också återställa systemavbildningen till en extern UBS-hårddisk?

Hårddisk med problem

Fråga: På vilket eller vilka sätt kan man rädda innehåll på en hårddisk som inte vill starta? Jag använder Windows 7.

Datorköp – några frågor

Fråga: Jag står inför ett datorköp, men att köpa en lämplig dator är inte så enkelt och jag har några frågor:

SATA, hur stor hårddisk kan jag ha?

Fråga: Jag har en (numera) gammal hopplockad dator med Windows 10 och ett Asus Maximus Extreme moderkort. Min fråga är, hur stor hårddisk kan jag ansluta? Orkar moderkortet med en på två terabyte?

D-disk ger felmeddelande

Fråga: Jag får upprepade felmeddelanden om att min D-disk är nästan full. Jag har inte tidigare sett att det fanns en D-disk och vet inte hur den tillkommit.