måndag, november 29, 2021
Hem Taggar Hårddisk

Tagg: hårddisk

Test: Western Digital Red Pro

Red Pro från Western Digital är mekaniska hårddiskar optimerade för nätverkslagring dygnets alla timmar. Vi är imponerade.

RAID skadad?

Fråga: Jag har använt RAID för att säkra att data blir kvar om en disk går sönder (det är två diskar i min NAS). Det som har hänt är att diskarna verkar hela, men NAS:en kan inte nås längre.

RAID-diskar i ny dator

Fråga: Jag har två stycken 500 gigabytes hårddiskar och vill ställa in det så att datorn ser de två diskarna som en enda hårddisk.

Systemavbildning

Fråga: Kan jag återställa en Windows 10-systemavbildning till en större intern hårddisk? Kan jag också återställa systemavbildningen till en extern UBS-hårddisk?

Hårddisk med problem

Fråga: På vilket eller vilka sätt kan man rädda innehåll på en hårddisk som inte vill starta? Jag använder Windows 7.

Datorköp – några frågor

Fråga: Jag står inför ett datorköp, men att köpa en lämplig dator är inte så enkelt och jag har några frågor:

SATA, hur stor hårddisk kan jag ha?

Fråga: Jag har en (numera) gammal hopplockad dator med Windows 10 och ett Asus Maximus Extreme moderkort. Min fråga är, hur stor hårddisk kan jag ansluta? Orkar moderkortet med en på två terabyte?

D-disk ger felmeddelande

Fråga: Jag får upprepade felmeddelanden om att min D-disk är nästan full. Jag har inte tidigare sett att det fanns en D-disk och vet inte hur den tillkommit.

Osynlig hårddisk

Fråga: Min dator med Windows 10 hittar inte min externa hårddisk. Den finns när jag kollar Diskhantering och när jag loggar ut den via "Säker borttagning av maskinvara" men inte i Utforskaren.

Anslut router-enhet till nätverket

Fråga: Jag har två hårddiskar anslutna till min router. Hur får jag dem att vara åtkomliga automatiskt när jag startar en dator i samma nät?