Western Digital har släppt tre olika versioner av en ny hårddisk med en kapacitet på 22 TB.

De nya hårddiskarna från Western Digital kombinerar en rad olika tekniker inklusive OptiNAND, ePMR, TSA och HelioSeal, för att komma upp i en datatäthet på 2,2 TB per skiva för att kunna skapa CMR-hårddiskar på sammanlagt 22 TB.

Den nya hårddisken lanserads i tre olika versioner som var och en är anpassad för olika användningsområden – WD Gold för IT- och datacenter, WD Red Pro för NAS-användare, samt WD Purple Pro för video och övervakning.

WD Gold är tänkt att kunna sänka företags totala ägandekostnad för lagring genom att kunna utöka kapaciteten utan att behöva investera i annan utrustning som nya rack, nätverk, ström och så vidare. De använder även en OptiNAND-aktiverad ArmorCache-tekniken som kombinerar prestandan för skriv-cache-aktiverat läge med dataskyddet för skriv-cache-inaktiverat lägre, utan att användaren ska behöva kompromissa genom att välja det ena eller det andra.

WD Red Pro vänder sig till företag som behöver maximera sin lagringskapacitet i NAS-system. WD Red Pro är framtagen specifikt för NAS med upp till 24 enhetsfack och optimerad för fleranvändarmiljöer med högintensiva arbetsbelastningar inklusive filsynkronisering och -delning, och säkerhetskopiering.

WD Purple Pro är däremot framtagen för lagrings och hantering av videoövervakning med AllFrame AI-teknik som stöder 32 AI-strömmar för. WD Purple Pro-enheten är dessutom optimerad för att hantera upp till 64 single-stream HD-kameror samt många av de smartkameror som sänder med flera strömmar. Hårddisken ska enligt Western Digital ha en MTBF på upp till 2,5 miljoner timmar för avancerade smarta videolösningar som arbetar i 24/7-miljöer.

Alla tre versionerna finns tillgängliga nu.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här