HyperX – i den seriöse gamerns tjänst i två decennier

HyperX

HyperX grundades som ett separat gamingmärke inom Kingston Technology redan 2002 med en tydlig tanke på att matcha de nya behoven av lösningar direkt riktade mot e-sport av olika former. Från början var det produkter på minnesmarknaden, ett område som moderbolaget Kingston varit en ledande aktör på sedan slutet av 1980 talet, som lanserades. Detta efterföljdes av såväl SSD-enheter som extremt snabba USB-enheter och ett brett utbud av tillbehör.

HP tar över

Men när Kingston i februari 2021 sålde märket HyperX till HP var det just tillbehörssidan som flyttades över och i skrivande stund erbjuds ett bredd utbud av headset, tangentbord, möss, mikrofoner och musmattor. Men företaget kan även erbjuda gamingskärmar, handhållna kontroller och andra tillbehör. 

We are all gamers

Alla produkter som lanseras kommer med den gemensamma nämnaren att erbjuda användaren högpresterande produkter till ett pris som de flesta ska ha råd med. Att produkterna håller en mycket hög nivå märks inte minst på de olika professionella e-sport-team och de så kallade HyperX Heroes som under samlingsnamnet ”We are all gamers”, tävlar, och vinner, med HyperX-baserade produkter.

HyperX – nyheter, tester och produktguider