Utveckla för Kinect till Windows

Kinect är tillbehöret som låter dig använda kroppen som en kontroll till spelkonsolen Xbox 360. Nu ska Microsoft släppa ett utvecklarkit för enheten till Windows.

Den så kallade SDK:n går att ladda ned utan kostnad under våren och ger utvecklare möjlighet att använda Microsofts egen kod när de hittar på nya tillämpningar för Kinect. Det gör dessutom att de slipper hacka enheten, något som gjorts sedan tillbehöret lanserades.

Microsoft har även planer på en kommersiell version. Företaget hoppas dock att gratisvarianten ska göra det enklare för forskare och entusiaster att skapa egna gränssnitt med hjälp av tekniken.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar