Använda nedladdat Windows

Fråga

Jag ska installera Windows 7 på en SSD från OCZ och hittade superguiden ”Sean’s guide to installing Windows 7 on harddisk and SSD” – www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

Där beskrivs bland annat hur man hittar en officiell ISO-fil med Windows 7 SP1 64 bit. Men kan jag använda en SP1-ISO med en nyckel från Windows Family pack? Jag tänkte att jag kanske skräpar ner min SSD lite mindre i så fall?

Ragnar Möller

 

Svar

Ja, det var onekligen en väldigt bra guide – den kan rekommenderas till andra som vill installera Windows på en SSD. Jag kan inte se något skäl till att din licensnyckel inte skulle fungera med ett nedladdat Windows. Men det är ju väldigt enkelt att prova, bara att installera och se vad som händer.

En annan variant är att göra en egen skiva med integrerat service pack och andra uppdateringar, som du då dessutom kan få på svenska, med hjälp av så kallad slipstreaming. Läs mer om detta i en artikel i nummer 3/2012.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar