Öppna i originalprogrammet

Fråga

Hur får jag länkade filer att öppnas i Excel och Powerpoint och inte i Internet Explorer? När jag öppnar en Word-fil från IE, öppnas den i Word. När jag öppnar en Excel- eller Powerpoint-fil fil från IE öppnas den i IE. Detta ger vissa begränsningar i vad jag kan göra med filen och hur den visas.

Jag har letat i inställningarna för Internet Explorer men hittar inget som löser detta.

Patrik

 

Svar

Det är inte i webbläsarens inställningar detta ändras, utan i filassociationerna. Tyvärr har Microsoft från och med Windows Vista tagit bort den utmärkta filtypslista som fanns i Windows XP och tidigare, där sådant här var enkelt att ändra. Det som återstår i dagsläget är komplicerade registerändringar.

Det enklaste du kan göra är nog att besöka sidan http://support.microsoft.com/kb/162059 och använda det Microsoft Fix it-program som du hittar där. Vill du hellre mixtra själv finns registerändringarna längre ned.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar