Proffsprodukter för elnätet

Nätverk över elnätet är inte bara användbart för privatpersoner. Nu ska tekniken in på företagsmarknaden. Devolo släpper en ny produktserie för proffs.

De nya modellerna presenteras på årets Cebitmässa och består bland annat av en ”Powerline med Din-skena”. Det är en adapter som går att koppla in i ett proppskåp på tre faser och se till att samtliga eluttag i huset fungerar med företagets övriga elnätverksprodukter. Lösningen ska fungera för både bostäder och kontor.

Bland övriga produkter hittar vi Dlan 500 AVpro UNI. En nätverksadapter som ska ge användaren nätverk över både elnät och koaxialkablar. Maxhastigheten ligger på 500 megabit per sekund, uppger tillverkaren.

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar