Rejäl zoom i Benqs nya kamera

Benqs första 1080p Full HD-digitalkamera GH700 har 21x optisk zoom och en snabb digital signalprocessor (DSP), som förbättrar bearbetningshastigheten med upp till 30 procent.

Vidvinkelobjektivet på 25 millimeter har dessutom ett encentimeters Super Makro-läge och en ISO-känslighet på 6 400. Benq GH700 är försedd med Night Shot Mode, vilket gör det möjligt att ta riktigt bra bilder även under sämre ljusförhållanden och till och med när stark zoom används. Kameran kombinerar automatiskt tre olika exponeringsgrader och skapar ett levande foto varje gång.

Det finns också möjlighet till kontinuerlig fotografering med hög hastighet och att filma i full HD med 60 bilder per sekund. Kameran har optisk bildstabilisering och en tretums LCD-skärm. Tillgängliga färger är svart och vitt.

Priset för Benq GH700 är 1 990 kronor inklusive moms och den blir tillgänglig någon gång under maj månad.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar