SSD för mellanlagring från Intel

Intel har presenterat en ny serie SSD-enheter, kallad 313. Vid en första anblick ser kapaciteterna inte mycket ut för världen, men det beror också på att de inte är tänkta att tjänstgöra som hårddisk.

I stället är syftet att de nya enheterna ska utnyttjas för mellanlagring med hjälp av Intels teknik Smart Response Technology, som tillsammans med en vanlig hårddisk snabbar upp hela systemet. Det här innebär att de två nya SSD 313-enheterna bara finns i två modeller, med lagringskapaciteterna 20 och 24 gigabyte.  De är försedda med antingen SATA 3,0- eller Micro SATA-gränssnitt och för 20-gigabytesmodellen utlovas läs- och skrivhastigheter på 220 och 100 megabyte per sekund, medan 24-gigabytesversionen listas med 160 och 115 megabyte per sekund.

Priserna är 120 respektive 140 dollar, vilket i Sverige bör innebära strax under respektive strax över tusen kronor.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar