Mobil 4G-router från ZTE

Med ZTE:s nya mobila 4G-router kan upp till tio personer enkelt dela på till exempel en 4G-anslutning.

ZTE MF93D använder de senaste kretsarna från Qualcomm och har enligt ZTE mycket höga prestanda, jämfört med sina föregångare. Bland förbättringarna finns bland annat lägre energiförbrukning och lägre värmeutveckling, liksom förbättrad trådlös hastighet.

MF93D har stöd för alla 4G-frekvenser i Europa och Sverige och för de tre olika generationerna av mobilt bredband – 2G, 3G och 4G – med en utlova hastighet mellan mellan trådlösa enheter på upp till 100 megabit per sekund.

Routern har en batterikapacitet på 2 800 milliamperetimmar och använder frekvensbanden 2,4 och 5,0 gigahertz. Den har en liten 1,4 tums display, samt webbaserat användargränssnitt för avancerade funktioner, till exempel dubbla Wi-Fi-nät och att dela ut befintligt Wi-Fi-nät.

MF93D kommer att dyka upp under våren, till pris på cirka 1 300 kronor.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar