Samsung Galaxy S III - en efterlängtad telefon

Samsung Galaxy S III - en efterlängtad telefon

Publicerad

Efter succén med Galaxy S II har förväntningarna på efterträdaren Samsung Galaxy S III varit enorma. Nu är den här och verkar väldigt lovande.

Den nya telefonen har bland annat en 4,8-tumsskärm med HD-superamoledteknik, quadcore-processor, en åttamegapixelkamera bak och en 1,9-megapixelkamera fram.

Galaxy S III är något större än sin föregångare med måtten 136,6 x 70,6 x 8,6 millimeter (jämfört med 125,3 x 66,1 x 8,5) och med sina 133 gram är den 17 gram tyngre. Skärmupplösningen är 1280 x 720, medan S II hade 800 x 480. Processorn körs i 1,4 gigahertz, mot tidigare 1,2, och har dubbelt så många kärnor. Minnesutrustningen är densamma - en gigabyte plus 16 gigabyte internminne - och batteriet är något kraftigare.

Men trots den imponerande hårdvaran verkar det vara på mjukvarusidan man satsat mest. Telefonen kör Android 4 med en förbättrad version av Samsungs eget gränssnitt. Annan ny funktionalitet är exempelvis något som kallas S-Beam, där man med hög hastighet kan kopiera en fil från en Galaxy S III till en annan genom att helt enkelt lägga mobilernas ryggar mot varandra.

Telefonen har också ansiktsigenkänning, plus att den även känner av ögonrörelser. Så länge du tittar på skärmen aktiveras exempelvis inte skärmsläckaren och du slipper störas av onödiga avbrott. Dessutom känner S III av dina rörelser - för luren mot örat och mobilen ringer automatiskt upp det nummer du har tagit fram från kontaktlistan.

Kamerans prestanda har också förbättrats med bland annat snabbare starttid. Den kan dessutom enkelt aktiveras genom att trycka på skärmen och samtidigt vrida på mobilen.

- Galaxy S III visar vägen till framtiden. Redan idag. Galaxy S III är en ny typ av smartphone som tar steget in i en ny era. En människovänlig sådan, säger Andreas Norberg, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

Galaxy S III kommer i butik i slutet av maj till det rekommenderade butikspriset 6 000 kronor. 

On
Off

2 kommentarer

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Windows 10 nu rekommenderad uppdatering

4 kommentarer

Andreas Rejbrand: @Reuter: Tack för länken! Det var hoppfull läsning, och ett tänkbart alternativ i framtiden. Dock är jag ändå väldigt nöjd med min nuvarande Windows 7-maskin, och jag har på senare år börjat tro...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015