Nio månader efter att version 11 släpptes kom version 12 av distributionen Slackware. Uppdateringarna är många.

För första gången bygger hela systemet på den nya 2.6-kärnan. Kärnan som används är i skrivande stund den senaste – 2.6.21.5. Bland några av systemets andra systemkomponenter finns KDE 3.5.7, XFce 4.4.1, automonteringslösningen HAL, bland många andra förbättringar. Utvecklarna verkar onekligen vara nöjda med sin distribution.

Vi känner att Slackware 12 har många förbättringar gentemot vår förra version 11. Den är en given uppdatering för alla Slackwareanvändare, säger grundaren och den huvudansvariga utvecklaren Patrick J. Volkerding.

Numera finns det fullt stöd för de krypterade nätverksanslutningarna med OpenSSL, OpenSSH, OpenVPN, och GnuPG. Slackware anses vara en av de mest Unixliknande distributionerna och lämpar sig bäst till erfarna Linuxanvändare. På bilden ovan syns Slackware 12 i grafiskt läge, där webbläsaren Konqueror finns.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här