Fråga

Jag har nyss installerat Slackware 12 på min laptop, en Compaq 6510b. När jag ska gå in på min root-partition får jag meddelandet: ”A security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient, see message bus configuration file (rejected message had interface ”org.freedesktop.Hal.Device.volume” member ”Mount” error name (”unset”) destination ”org.freedesktop.Hal”)”

Första gången när jag fick felmeddelandet trodde jag att partitionen inte var monterad. Men när jag försökte montera partitionen stod det att den redan var monterad. Jag har en NTFS partition också, men när jag går in på den kommer det inget felmeddelande. Vad tror du kan vara för fel? Skulle bli extremt tacksam om du ville hjälpa mig.

Linuxdistribution: Slackware 12

Svar

Detta är ett välkänt problem med Slackware 12 och har med hårdvaruabstraktionslagret HAL att göra. Det ska fungera att skriva ”/” (utan citationstecken) i Konquerors adressrad, försöker man däremot komma åt disken via ”media;/” fungerar det inte.

Problemet uppstår när man använder kärnpaketet huge-smp istället för generic-smp. Den förstnämnda använder inte initrd för att starta systemet. Lösningen på problemet är alltså att byta ut huge-smp-paketet mot generic-smp och att skapa en initrd-fil. Mer information om detta problem och hur det löses finns här: http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=566862


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här