Att själv kunna byta ut batteriet i en Iphone, låter sig inte göras. Men för att i viss mån dämpa kritiken mot detta och lugna Iphone-användarna har Apple annonserat ett batteriutbytesprogram.

Skulle Iphone-batteriet sluta fungera erbjuder sig Apple att byta ut det till en kostnad av 79 dollar. Iphone-apparaten måste då skickas till ett serviceställe och för detta får ägaren betala 6,95 dollar i frakt.

Motsvarande ungefär 590 kronor kostar det alltså att få batteriet utbytt. Helt enkelt är batteribytet inte heller och därför behöver Apples serviceställen tre arbetsdagar på sig att utföra arbetet. I de tre arbetsdagarna ingår inte transporten till och från servicestället, så minst en vecka eller mer får ägaren räkna med att vara utan sin Iphone.

Men Apple har skänkt den som inte kan vara utan Iphone en hel vecka eller mer, en tanke. För 29 dollar erbjuds han eller hon hyra en annan Iphone-apparat så länge den egna är på service.

Hela paketet för den som inte kan vara utan Iphone under tiden den egna är på service, kostar motsvarande ungefär 790 kronor. Till detta ska läggas besväret att säkerhetskopiera innehållet i Iphone-minnet, vilket är en operation som Apple starkt rekommenderar om apparaten måste skickas på service.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här