Fråga

Vilka Javapaket skall jag ha installerade i Linux för kunna svara upp till vad ett kommersiellt program (som säger sig använda standardrutiner för Javaprogram) kräver. Programmet fungerar men jag saknar utskriftsmöjligheten (ingen respons alls vid klick på ”print”). Jag tror på företagets info men är inte säker på att mina Javapaket är rätt.

Tack i förhand!

Bo

Linuxdistribution: Ubuntu 8.10

Svar

Java i Linuxsystem är ett av de stora problemområdena för den som vill köra ett fritt operativsystem, och det finns egentligen inget entydigt svar på din fråga. Det finns dock några olika Javaimplementationer att välja på, vilka du har installerade i ditt system kan kontrolleras med följande kommando:

sudo update-java-alternatives -l

I min dator har jag tre olika varianter installerade:

java-1.5.0-sun 53 /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun

java-6-openjdk 1061 /usr/lib/jvm/java-6-openjdk

java-6-sun 63 /usr/lib/jvm/java-6-sun

För att välja vilken av dessa som ska användas körs följande kommando, här väljer jag att ange Sun Java 6 som standard:

sudo update-java-alternatives -s java-6-sun

Det du bör prova är alltså att se hur ditt program fungerar med de olika Javavarianterna, har du tur fungerar det som ska med någon av dem. Mer om Java i Ubuntu kan du läsa på följande sidor, där du också får veta hur du installerar fler Javavarianter.

https://help.ubuntu.com/community/Java

https://help.ubuntu.com/community/JavaInstallation

Föregående artikelProblem med partionering vid Ubuntuinstallation
Nästa artikelSportig allvädersdisk från Freecom
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här