Fråga

 

När man öppnar ett fönster (mapp) i Windows 7 och sedan ändrar storleken på detta, ändras storleken på alla mappar till samma storlek som den just ändrade mappen. Finns det något sätt att ändra storleken individuellt på mapparna eller är detta något man måste dras med?

Eddie

Svar

 

Vad du menar är väl att alla Utforskarfönster du öppnar efter det du ändrade storlek på får samma storlek som detta? Windows kommer alltså ihåg den senaste storleken och fortsätter att använda denna. Men de fönster som redan är öppna behåller sin storlek.

Det är så vitt jag vet så det är konstruerat och jag har aldrig upplevt det som ett problem. Men möjligen kan du ha glädje av programmet Shellfolderfix, som hjälper Windows 7 att minnas både fönsterstorlekar och positioner för Utforskaren. Hämtas här: www.sevenforums.com/customization/40916-shellfolderfix-manage-folder-window-positions-size.html. Nedladdningslänkarna är väl dolda, men hittas under reklamrutan i första inlägget.

Föregående artikelFalska virusvarningar
Nästa artikelFujitsu satsar på LED
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här