Mobile Security är en ny säkerhetslösning för Androidtelefoner. Trend Micros program ska upptäcka hot när användaren är ute på webben och stoppa illasinnad kod innan telefonen infekteras.

Mjukvaran använder företagets molnbaserade nätverk Smart protection network för att skydda mobilen i realtid utan att inverka allt för negativt på prestandan. Säkerhetsspecialist Rik Ferguson vid Trend Micro säger att Androidplattformen växer överlägset snabbast av de smarta mobiltelefonerna.

– Den ökande populariteten i kombination med Androids öppna system gör att plattformen kommer att vara en mycket intressant måltavla för nätkriminella de närmaste åren, säger Rik Ferguson.

Enligt Trend Micro skyddar Mobile Security for Android både filer, personlig information och bankaffärer som utförs i telefonen. Programmet innehåller även SMS- och samtalsblockering samt en föräldrakontroll.

Programmet är gratis i 30 dagar och kostar därefter cirka 20 kronor. Det fungerar med Android OS 2.X och senare versioner av operativsystemet.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här