Fråga

Jag har fått massor av kopior av mina foton i Windows Fotogalleri. Hur gör jag enklast för att få bort alla samtidigt och bibehålla originalen? Att ta bort en i sänder kan ta flera dagar. Jag ska flytta foton till en extern hårddisk.

Lennarth Karlsson

 

Svar 

Det framgår inte av din fråga hur dessa kopior har uppstått. Men fotogalleriet är ju bara ett program som visar bilder som finns på hårddisken. Om du i stället använder Utforskaren och öppnar aktuell mapp ser du ju alla bildfilerna där. Om vi antar att kopiorna har skapats vid ett specifikt tillfälle, och naturligtvis efter att de ursprungliga bildfilerna skapades, borde du kunna välja att visa filerna i datumordning. Det blir då enkelt att markera samtliga kopior och radera dem.

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

  1. Det har jag också fått ibland fyra kopor av varje bild . Det har tagit mig två dagar att radera alla kopior en och en . Hur och när det hände vet jag inte ! Jobbogt var det i allafall. och hur vet jag att det inte händer igen?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här