Snabbare och bättre, så beskriver Symantec nya Endpoint Protection 12. Säkerhetsmjukvaran ska bland annat skydda virtuella miljöer i företag.

Mer om attack toolkits:
* Verktygen säljs ofta som
prenumerationer med både
uppdateringar och support.
* De kan användas av både
nybörjare och experter för att
genomföra stora attacker på
nätverksanslutna datorer.
* En av de vanligaste
”verktygslådorna” siktar in
sig på att stjäla kontouppgifter 
vid bankärenden. Källa: Symantec

Symantec beskriver Endpoint Protection 12 som ”det första steget längs vägen till optimering för virtuella miljöer” och har samarbetat med WMware för att utveckla några av de nya funktionerna. 

– Vi har ett nära samarbete med Symantec så att VMware Vshield Endpoint-teknik och Symantec Endpoint Protection ska fungera smidigt tillsammans, så att vi kan se till att våra kunder har de säkerhetslösningar de behöver för att driva affärskritiska applikationer på plattformen VMware Vsphere, säger Parag Patel, vice VD vid Global Strategic Alliances, VMware.

Ryktesbaserad säkerhet
Mjukvaran kan bland annat identifiera och hantera virtuella klienter per automatik. Och med hjälp av den molnbaserade ryktestekniken Insight ska Endpoint Protection 12 blockera okända hot. 

Enligt Symantec får signaturbaserade lösningar det allt svårare att träffa rätt. Företaget uppger att det rapporterades över 286 miljoner skadliga program under förra året. Den stora mängden beror bland annat på nya verktyg – så kallade attack toolkits – som låter hackare generera varianter av skadliga program på ett enkelt sätt. Enligt säkerhetsföretaget har drygt 60 procent av samtliga nätattacker sin grund i den typen av verktyg. 

Bra testresultat
Symantec uppger att Endpoint Protection 12 är bättre än konkurrenterna på att upptäcka nya hot och undanröja existerande hot i en angripen PC och hänvisar till ett test av AV-Test.org, där en betaversion av mjukvaran klarat sig bäst av sju testade säkerhetsprogram för företag. En del av testet genomfördes på en ren Windows XP-installation och bestod av 52 skadliga program samt 50 ”rena” applikationer för att undersöka eventuella så kallade false positives. Symantecmjukvaran missade två av de skadliga programmen jämfört med Sophos, som hamnade på andra plats, som släppte igenom sju skadliga program.

Sökmotorn gör merparten av sitt arbete medan datorerna är inaktiva och kan även ha en lokal cache av Insight. Tillsammans med mjukvarans övriga funktioner ska det minska belastningen på de virtuella maskinerna, uppger Symantec, som även lovar att balansera resursanvändningen genom att undvika samtidiga antivirussökningar.

Företaget lanserar även en Small Business-version av säkerhetsmjukvaran. Den är anpassad för företag med upp till 100 anställda och testas nu i en sluten betaversion, men beräknas bli tillgänglig i en öppen beta i april. Båda versionerna av säkerhetsprogrammet lanseras senare i år.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här