Nu kommer AMD:s internminnen till Europa. Företagets DDR3-kretsar som tillverkas av Patriot Memory.

Samarbetet inleddes med en USA-lansering i slutet av förra året, men nu uppger AMD att det nya minnesmärket även kommer till Europa via officiella kanaler. Bland de nya återförsäljarna som AMD presenterar hittar vi inga svenska företag i skrivande stund. Men de nya modulerna går redan att hitta på diverse svenska webbplatser via prisjämförelsesajter.

I sortimentet finns moduler med 2, 4 och 8 gigabyte indelade i tre kategorier. AMD har valt att döpa dem till ”entertainment” (underhållning), ”performance” (prestanda) och ”Radeon edition”. De förstnämnda i kategorin underhållning körs i 1 333 respektive 1 600 megahertz och uppges vara designade för användning i tysta HTPC-datorer.

Prestandamodellerna har lägre latency och säljs i par med en hastighet på 1 600 megahertz och Radeon edition körs i 1 866 megahertz och ska ge maximal prestanda.

Föregående artikelSvensk pekskärm för 40 fingrar
Nästa artikelTV-skärmar med 3D
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här