Fråga

 

Jag har en trådlös USB-mus och kör Windows 7, 64 bit. Rörelser och klickande har lagt av för cirka en vecka sedan. När jag går in på musens egenskaper så visar de att musen fungerar som den ska.

Däremot går det att använda musen med en annan dator. Jag har också en sladdmus med USB-anslutning och den fungerar klockrent.

Jag har tagit bort drivrutinerna, tagit ur musens enhet pluggat in den på nytt och åter igen installerat, men samma problem uppstår. (Kanske kan detta bero på att musen endast hämtar den drivrutin som redan ligger i datorn.)

Den drivrutin som är installerad är: Microsoft, Datum 2006-06-21, Version 6.1.7600.16385, Digitalt signerad av Microsoft Windows.

Min känsla är att felet ligger i drivrutinen, men hur lyckas jag få ta i en ny version av drivrutinen samt att installera den rätt?  Det konstiga var att musen slutade fungera då jag försökte installera TP-LINK (Wireless G USB adapter) Kanske fick jag med äldre drivrutiner som förstörde.

Mikael Flink

 

Svar

 

Den drivrutinen är samma som jag använder, så den är nog korrekt, trots det gamla datumet. Det finns nog helt enkelt ingen senare. Det kan väl dock kanske ha blivit något fel på den. 

Om du väljer att avinstallera drivrutinen via Enhetshanteraren ska den tas bort helt och hållet. Välj för säkerhets skull ”Visa dolda enheter” i Visa-menyn och avinstallera sedan alla musdrivrutiner du hittar. Om du sedan startar om datorn och stoppar in din mus borde Windows hämta rätt drivrutin.

Prova också att ansluta musen i en annan USB-port.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här