Intel, som äger Mcafee, byter strategi och gör sitt säkerhetsprogram för mobila enheter tillgängligt helt utan kostnad.

Säkerhetsappen Mcafee Mobile Security för Android och IOS tillhandahålls nu kostnadsfritt som ett led i Intels strategi att integrera säkerhet i konsumenternas användningsvanor. Den nya versionen har dessutom nya säkerhetsfunktioner och ger IOS-användare tillgång till funktioner som tidigare endast var tillgängliga för Android.

Appen innehåller skydd mot intrång, dataförlust, identitetsstöld och har antistöld, antivirus, appskydd och webbskydd, plus samtals- och SMS-filtrering. Nya varningsfunktioner upplyser användarna när de kopplar upp sig mot oskyddade eller suspekta Wi-Fi-nätverk och det nya stöldskyddet Capturecam tar ett foto på personen som håller i den smarta telefonen och skickar bild och koordinater till ägaren.

Intel Device Protection Technology ger säkerhet även på kernel-nivå och skyddar mot skadlig kod, illvilliga applikationer och suspekta webbplatser med liten påverkan på enhetens prestanda och batteritid.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här