Företagsutskrifter som görs via mobila enheter innebär en säkerhetsrisk som Epson vill bemöta med ny mjukvara.

Epson har lanserat Email Print for Enterprise för att möta en ökad efterfrågan på säkra utskrifter via mobila enheter. Det handlar om ett serverbaserat mjukvarusystem som gör att dokument kan skickas till utskrift via e-post utan att drivrutiner eller program behöver installeras eller hämtas. Alla dokument hålls innanför företagets brandväggar och det finns olika alternativ för dokumentsekretess.

För en hög nivå av dokumentsekretess ser ”pull and push”-utskriftsläget till att väntande filer inte visas i utskriftskön och kräver att användaren loggar in på ett intranätbaserat gränssnitt för att ta bort utskriften från skrivaren efter att den har skickats. Standardläget för serverstyrd utskrift är säkert och har samtidigt en skicka-till-utskrift-funktion.

Med båda alternativen kan användarna skicka dokumentet till utskrift via e-post från vilken kompatibel enhet som helst. Filerna är fortfarande säkra när de skrivs ut via datorer som är anslutna till nätverket eller mobila enheter som är anslutna via Wi-Fi på kontoret, eftersom de befinner sig inom företagets nätverk och skyddas av brandväggen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här