Den helkrypterande och uppgivet avlyssningssäkra smarta telefonen Blackphone presenterades i Barcelona i våras och nu är den klar för försäljning.

I våras skrev vi om Blackphone 2 från Silent Circle, telefonen med det säkra operativsystemet Silent OS som krypterar all kommunikation för att vara säker för avlyssning. Telefonen visades upp på Mobile World Congress och i september kommer leveranserna att starta.

Hårdvaran är en 5,5 tums skärm, en åttakärnig processor på 1,7 gigahertz, tre gigabyte minne och 32 gigabyte i lagring. Förbeställningar kan göras här:

www.silentcircle.com

Föregående artikelGoogle gör en router
Nästa artikelDatormagazin nr 9, 2015
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här