3D-skrivaren M3D Micro finansierades med en Kickstarter-kampanj och har blivit en stor succé. Nu lanseras den i Sverige av Kjell & Company.

Den första modellen av 3D-skrivaren Micro blev känd genom en Kickstarter-kampanj som uppnådde sitt mål på 50 000 dollar på 11 minuter och som under hela kampanjen drog in över tre miljoner dollar. Det har gått några år sedan dess och nya M3D Micro skiljer sig från tidigare modeller, som främst riktat sig mot entusiaster och hobbyister.

Den nya M3D Micro-modellen är avsedd för alla som vill kunna skriva ut i 3D och kräver inga förkunskaper för att användas. Det räcker med att installera mjukvaran, koppla in USB-kabeln och sätta i det medföljande filamentet. M3D Micro har kompakta yttermått (185 x 185 x 185 millimeter), men kan trots det skriva ut 113 x 109 millimeter stora objekt med en lagerhöjd från 50 till 350 mikrometer. Det gör att skrivaren kan producera 3D-objekt med mycket hög detaljrikedom.

M3D Micro är inte heller låst till någon specifik tillverkares filament, vilket gör att kostnaden per utskrift kan hållas nere. Det går nämligen att skriva ut en egen filamenthållare för att kunna använda traditionella enkilos filamentrullar.

– Jag tror att M3D Micro blir startskottet för 3D-skrivare hos allmänheten, säger Fredrik Söderström, kvalitetsingenjör på Kjell & Company, som nu lanserar skrivaren i Sverige. Priset är 4 000 kronor inklusive moms, och filament finns i tolv olika färger från 150 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här