Fråga

Det har dykt upp en partition på min dator, Jag vet inte vad det är och jag har inte åtkomst till den, se bilder som visar partitionen Z med namnet System.
Jag skulle vilja veta vad det är om ni kan hjälpa mig?

Lasse

Svar

Det ser ut som om den normalt dolda systempartitionen har råkat få en enhetsbokstav. Du kan ha gjort det själv av misstag eller så har något mystiskt fel orsakat det, något som jag dock aldrig varit med om eller hört talas om.

Hur som helst är det lätt att fixa. Högerklicka på startknappen och välj Diskhantering. (Om du fortfarande kör Windows 7, klicka på startknappen, högerklicka på Dator, välj Hantera och ta dig till Diskhantering därifrån.)

Leta reda på din Z-partition och högerklicka på den. Välj ”Ändra enhetsbeteckning och sökvägar”. Klicka på ”Ta bort”. Bekräfta med Ja. Ordningen är återställd.

Föregående artikelSpridningskollen läggs ned
Nästa artikelLinux: Slut på beroenden
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här