Fråga

Jag har MP4-filer som jag vill konvertera och lägga på en DVD-skiva så att jag kan spela upp filmerna på en vanlig DVD-spelare kopplad till TV:n. Det finns många format att konvertera till – vilket är enklast att välja för bra kompatibilitet med de flesta spelare och vilket konverteringsprogram rekommenderas (gratis)?

Jan Sahlander

Svar

DVD-formatet är standardiserat och är det enda du kan använda om du vill vara säker på att kunna spela dina skivor överallt.

En DVD-volym för DVD-videoformatet har en viss struktur av kataloger och filer. En mapp heter alltid VIDEO_TS och lagrar alla data för DVD-video. Denna mapp måste vara närvarande på en DVD-kompatibel skiva . I denna mapp sparas video- och menyfiler med fastslagna filnamn och format.

Mappen AUDIO_TS är oftast tom eller finns inte alls på DVD-skivor för film. Den är avsedd för rena ljudskivor, vilket inte är särskilt vanligt.

Det finns gott om program du kan använda för att göra skivor av dina MP4-filmer. I stället för att rekommendera något enskilt hänvisar jag dig till en sida som säger sig lista de 15 bästa:

www.iskysoft.com/dvd-solution/free-mp4-to-dvd-converter.html

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här