Fråga

 

Jag hade en gammal dator med Windows 8 som inte kunde uppgraderas till 8.1. Nu tänkte jag flytta hårddisken till sonens dator, och uppgradera hela vägen till Windows 10.

Jag flyttade disken och återaktiverade Windows. Nu ska jag väl köra uppdatering hela vägen till Windows 8.1, som är redo fôr att migrera till Windows 10, eller kan jag migrera direkt från Windows 8 till Windows 10?

Jag vill helst behålla det mesta på hårddisken.

Ragnar Möller

 

Svar

 

Du måste först uppgradera till Windows 8.1. Det går inte att gå direkt från Windows 8. Så länge du uppgraderar och inte gör en ren installation tas ingenting bort från hårddisken och alla dina inställningar blir kvar.

Föregående artikelIngen startbild
Nästa artikelByte till GPT-disk
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här