Dubbelt så många kärnor i Intels nya processorer, men än så länge syns Coffee Lake inte till.

Intel har presenterat åttonde generationens Kaby Lake-baserade Core-processorer och utlovar att de nya kretsarna kommer att erbjuda upp till 40 procent hastighetsökning mot den tidigare sjunde generationen.

Det handlar alltså fortfarande om Kaby Lake för fyra nya i5- och i7-processorer för bärbara datorer, men Intel uppger att kommande nyheter kan komma att utnyttja Coffee Lake- och Cannon Lake-arkitektur.

Men för närvarande fokuserar Intel sina nyheter på en ganska smal del av sin åttonde generation: två nya Core i7-kretsar och två nya i5-kretsar, både i företagets U-serie av bärbara processorer. Men medan den interna arkitekturen kan likna den befintliga i sjunde geneerationens Kaby Lake-serie, är några betydande hastighetsförbättringar genomförda.

Intel säger att förbättringen till stor del beror på att de nya kretsarna alla får två extra kärnor, vilket innebär att alla fyra modellerna erbjuder fyra kärnor och åtta trådar. Dessutom säger företaget att det har gjorts förbättringar i formgivning och tillverkningsprocess för att ytterligare förbättra hastigheten.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här