Samsung Galaxy A8

Samsung har presenterat ett nytt tillskott i A-serien, Galaxy A8, där man satsat på kamerafunktioner och användarvänlighet.

Galaxy A8 är en telefon i övre mellanskiktet och Samsung säger sig ha plockat ut de absoluta favoritfunktionerna från sina flaggskeppsmodeller, där Infinity-skärmen på 5,6 tum och en upplösning på 1 080 x 2 220 bildpunkter är ett exempel.

Dessutom är det företagets första mobiltelefon med dubbla frontkameror med Live Focus, som bland annat innebär att skärpedjupet kan ändras i efterhand. De är skapade för att kunna hoppa mellan två lägen och fånga bästa möjliga självfoton. Kamerorna är på åtta respektive 16 megapixel (F1,9) och baksideskameran på 16 megapixel (F1,7).  Något som kallas Food Mode ska göra det enkelt att ta perfekta matbilder…

 

Med åtta kärnor och fyra gigabyte arbetsminne

För övrigt handlar det om en åttakärnig processor (2 x 2,2 gigahertz plus 6 x1,6 gigahertz) och fyra gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagringsminne samt plats för 256 gigabyte på kort. Batteriet är på 3 000 milliamperetimmar med snabbladdning och operativsystemet är Android 7.1. Om eventuell uppgradering till 8.0 nämns ingenting.

Det finns också plats för två SIM-kort utöver microSD-kortet. Galaxy A8 är IP68-klassad (vatten- och dammtålig) och är även den första i A-serien som är redo för Samsung Gear VR.

Telefonen kommer till Sverige den 19 januari i tre olika färger; svart, grått och guld, med ett rekommenderat pris på 5 300 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här