Logitech har lanserat en mus- och tangentbordskombination för kontorsanvändare, med en mjukvara som får dem att jobba ihop.

De trådlösa enheterna i Logitech MK850 Performance Wireless är enligt företaget deras första riktiga kombination av mus och tangentbord. Detta eftersom de kan samarbeta med hjälp av mjukvaran Duolink som till exempel möjliggör att växla funktion på musknapparna när Fn-tangenten på tangentbordet hålls ned. Funktionen kan användas bland annat för att byta skrivbord, byta musik eller öppna inställningar.

Både tangentbordet och musen har vad man kallar Switch TM-teknik, vilket innebär att de kan anslutas till tre enheter samtidigt med enkel växling. Förbindelse via både Unifying USB och Bluetooth gör det möjligt att ansluta till flera olika typer av enheter, som datorer, plattor och telefoner.

Tangentbordet har också ett adaptivt gränssnitt för flera operativsystem som känner igen kortkommandon och genvägar och fungerar med Windows, Mac, Chrome OS, Android och IOS.

Tangentbordet är fullstort och har en numerisk sektion, samt ett vadderat handledsstöd. Musen är handformad och har rullningshjul och flera knappar. Priset är 1 300 kronor.

 

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här