Fråga

Plötsligt var min bärbara Toshiba extremt seg och jag kollade i Aktivitetshanteraren. Där såg jag att processoranvändningen för OneDriveSetup.exe  var mycket hög. Den ligger på cirka 30 procent CPU hela tiden. Avslutar jag processen  blir allt som det ska vara till nästa omstart, då det börjar igen.

Hur löser jag detta? Jag vill inte avinstallera Onedrive, som jag vill kunna fortsätta att använda.

Örjan Z

 

Svar

Detta är ett känt problem sedan slutet av juni 2017. Det inträffar när användarnamnet innehåller icke-engelska ASCII-tecken, som prickar, accenter eller kyrilliska tecken, och dessa därmed också finns i sökvägen till användarprofilen.

I ditt fall antar jag att ditt användarnamn innehåller ett Ö? Det leder till att OneDriveSetup.exe hänger sig och låser en processortråd medan den fortsätter att försöka med filoperationer som misslyckas på grund av de icke-engelska tecknen i användarprofilens sökväg. Använd dessa steg för att åtgärda det:

Se till att Utforskaren är inställd på att visa systemfiler och dolda filer. Avsluta OneDriveSetup.exe i Aktivitetshanteraren. Gå till mappen C:\Användare\”ditt användarnamn”\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\setup\logs och radera följande två filer:

UserTelemetryCache.otc
UserTelemetryCache.otc.session

Gå till C:\Användare\”ditt användarnamn”\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\Update och kör OneDriveSetup.exe igen. Programmet körs och avslutas korrekt och den höga processoranvändningen är borta.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Snipaste 1.14
Nästa artikelTest: Microsoft Surface Studio
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här