Toshiba har presenterat sin nya MQ04, en hårddisk på en terabyte avsedd för bärbara datorer, spelsystem, allt-i-ett-datorer och andra produkter som kräver hög kapacitet och varaktig förvaring i litet format.

MQ04-hårddiskserien erbjuder en lagringskapacitet på en terabyte i formfaktorn 2,5 tum och sju millimeters höjd. Enheten har ett SATA-gränssnitt på sex gigabit per sekund och en rotationshastighet på 5 400 varv i minuten, kombinerat med en stor buffert på 128 megabyte och konsekvent sökprestanda.

Detta ska enligt Toshiba resultera i en 34 procent högre intern överföringshastighet jämfört med modeller i den tidigare MQ01-serien. Den nya modellen är också tystare och väger mindre än tidigare generationer.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här