En ny mobiltillverkare gör entré och levererar en imponerande telefon på första försöket.

Razer, kända för sina spelprodukter av olika slag, slår till med sin första smarta telefon – givetvis då också med inriktning på spel och underhållning. Razer Phone är en Androidtelefon utrustad med världens första 120 hertz Ultramotion-skärm på hela 5,7 tum och upplösningen 1 440 x 2 560 bildpunkter.

Även om telefonens grafik överträffar det mesta vill man vara värst även på ljudsidan och har klämt in dubbla framåtriktade högtalare med var sin förstärkare och Dolby Atmos-teknik. Enligt företaget kan telefonen leverera biografljud.

Det hela toppas med en Qualcomm Snapdragon 835-processor och massiva åtta gigabyte arbetsminne, kompletterat med 64 gigabyte lagring. På baksidan finns dubbla 12-megapixelkameror och på framsidan en på åtta megapixel. För att kunna driva alltsammans länge är batteriet på hela 4 000 milliamperetimmar och Quickcharge-funktionen möjliggör snabb laddning.

Allt det här tar plats och telefonen är ganska stor, med måtten 158 x 78 x 8 millimeter och en vikt på 197 gram, instoppat i ett ganska kantigt, gummiklätt hölje av aluminium. Hörlursuttag saknas, endast en USB-C-kontakt finns, men hörlursadapter medföljer.

Androidversionen är 7.1.1, men kommer att uppdateras till 8.0 Oreo under 2018. Razer har också installerat sin egen Game Booster-app för att användarna ska kunna finjustera sina upplevelser.

Telefonen kan beställas från Razerstore och priset är ungefär 6 000 kronor. I Sverige kommer den även att säljas av Tre.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här