ROG Phone

Razer var först ut med en ren speltelefon, men nu visar Asus att man vill vara med och leka med ROG Phone.

Den stora Computex-mässan i Taiwan har rullat igång med massor av nyheter. En av dem är en telefon från Asus spelmärke ROG (Republic of Gamers). ROG Phone är en riktig prestandatelefon med en tydlig spelformgivning. Precis som hos Razer Phone, som man tydligt utmanar, har bildskärmen en uppdateringsfrekvens på 90 hertz och dessutom är processorn en supersnabb överklockad Qualcomm Snapdragon 845 på 2,96 gigahertz med ångkylning och möjlighet till anslutning av en fläkt.

Högupplöst minnesmonster

Nödvändigheten av detta i en Androidtelefon kan nog diskuteras, men det är definitivt en häftighetsfaktor. Annat som ökar på den är att skärmen är en sex tums AMOLED med upplösningen 2 160 x 1 080, en Adreno 630-grafikkrets, åtta gigabyte arbetsminne, 128 eller 512 gigabyte lagring, 4 000 milliamperetimmars batteri, dubbla framåtvända stereohögtalare och att telefonens sidor är klämbara och fungerar precis som HTC:s Edge Sense.

Ett sådant innehåll gör förstås telefonen stor. Måtten är 158,8 x 76,2 x 8,6 millimeter och den väger in på 200 gram. Det finns också gott om tillbehör, som är en del i att framhäva att det handlar om en speltelefon. Bland annat visades en klassisk gamepad-docka som erbjuder två styrpinnar, två uppsättningar fysiska axelknappar och några spelknappar på vardera sidan av telefonens landskapsskärm.

Massor av tillbehör

Det föreligger också en Wigig-docka för trådlös strömning till en ansluten TV och ett tillbehör med en andra skärm som gör ROG-telefonen till en dubbelskärmsenhet. Det kallas Twinview Dock och är stort och tjockt, främst på grund av sitt inbyggda 6 000 milliamperetimmars batteri och en likadan skärm som i telefonen. Där finns också axelknappar, förbättrad kraftåterkoppling, fyra högtalare framåt och extra kylning.

Asus har också en docka med massor av anslutningar på baksidan, så att ROG-telefonen kan användas antingen som en pseudodator ansluten till en bildskärm, tangentbord och mus eller som en extra skärm till en vanlig dator. Dockningsstationen, liksom alla andra tillbehör, fästs via en speciell sidoport på telefonen, längst ned på enheten när den vänds till landskapsläge. Den här extra breda porten innehåller en vanlig USB-C-kontakt och en egen Asus-kontakt bredvid.

Telefonen verkar innehålla en imponerande mängd teknik och uppfinningsrikedom, något som Asus också är kända för, men det lär också innebära ett mycket högt pris. Något sådant meddelades inte under Computex, men Asus räknar med att ROG Phone ska finnas till försäljning någon gång under tredje kvartalet i år.

 

 

Föregående artikelTest: Kingston DCP1000
Nästa artikelProgramtips: Swiftsearch 6.2.3
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här