MX Ergo är en ny trådlös mus med styrkula från Logitech avsedd för personlig komfort och minskad muskelspänning.

En kombination av mus och styrkula ska enligt Logitech minska muskelspänningen i handen med 20 procent jämfört med vanliga möss. Den ser ut ungefär som en mus, men är avsedd att användas stationärt och pekaren manövreras med tummen.

Sju år sedan senaste modellen

Föregångaren till MX Ergo, M570, är sju år gammal och Logitech har tagit till sig erfarenheter från tidigare användare. Den skulpterade formen ska ge fullt stöd för handflata och fingrar, medan det mjuka gummit på toppen är till för ett bekvämt grepp under längre arbetsdagar. MX Ergo har dessutom ett justerbart gångjärn som möjliggör för användarna att ändra musens vinkel mellan 0 och 20 grader vilket uppges förbättra handledsställningen.

mx ergo wireless trackball
Logitechs nya trackball, MX Ergo, är både trådlös och ”vinklingsbar”.

Fyra månaders batteritid

Med en knapptryckning kan ett precisionsläge aktiverat, vilket markeras genom att en LED tänds. Styrkulemusen kan anslutas antingen via Bluetooth eller Logitechs Unifying-mottagare. Företaget hävdar att användarna kommer att få ut runt fyra månaders användning på en laddning, men precis som för de övriga MX-mössen i sortimentet använder Logitech fortfarande mikro-USB istället för USB-C.

Logitech MX Ergo är prissatt till 1 200 kronor och förväntas vara tillgänglig i september.

 

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här