Logitech MX Ergo

MX Ergo är en ny trådlös mus med styrkula från Logitech avsedd för personlig komfort och minskad muskelspänning.

En kombination av mus och styrkula ska enligt Logitech minska muskelspänningen i handen med 20 procent jämfört med vanliga möss. Den ser ut ungefär som en mus, men är avsedd att användas stationärt och pekaren manövreras med tummen.

Sju år sedan senaste modellen

Föregångaren till MX Ergo, M570, är sju år gammal och Logitech har tagit till sig erfarenheter från tidigare användare. Den skulpterade formen ska ge fullt stöd för handflata och fingrar, medan det mjuka gummit på toppen är till för ett bekvämt grepp under längre arbetsdagar. MX Ergo har dessutom ett justerbart gångjärn som möjliggör för användarna att ändra musens vinkel mellan 0 och 20 grader vilket uppges förbättra handledsställningen.

Logitechs nya trackball, MX Ergo, är både trådlös och ”vinklingsbar”.

Fyra månaders batteritid

Med en knapptryckning kan ett precisionsläge aktiverat, vilket markeras genom att en LED tänds. Styrkulemusen kan anslutas antingen via Bluetooth eller Logitechs Unifying-mottagare. Företaget hävdar att användarna kommer att få ut runt fyra månaders användning på en laddning, men precis som för de övriga MX-mössen i sortimentet använder Logitech fortfarande mikro-USB istället för USB-C.

Logitech MX Ergo är prissatt till 1 200 kronor och förväntas vara tillgänglig i september.

 

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här