Ett intrång har drabbats ett av Europas största flygbolag och passagerarnas kreditkortsuppgifter kan vara i fara.

Flygbolaget British Airways har drabbats av ett dataintrång och 380 000 korttransaktioner har kommit i förövarnas händer. Uppgifterna har läckt ut mellan den 21 augusti och 5 september. Pass- och reseuppgifter är inte i fara, men däremot kortnummer, utgångsdatum och CVV-koder.

Säkerhetsforskare finner det anmärkningsvärt att läckan kunnat pågå i två veckor utan upptäckt och rekommenderar byte av inloggning och kontroll av bankkonton. British Airways uppger att det handlar om ett sofistikerat angrepp, men avslöjar inte mycket. Dock lovar man att kompensera eventuella förluster för sina kunder.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här