Lagom till CES-mässan lanserar Lenovo en mängd nya bärbara datorer i Thinkpad-serien, samt dessutom två nya bildskärmar.

Från Lenovos sida inleds det nya året med nya Thinkvision-skärmar, datorplattan Lenovo Tablet 10 och flera tillskott i serierna Thinkpad T, X och L, där de stora nyheterna är tunnare och lättare utformning med åttonde generationens Intel Core-processorer och universella strömkontakter med USB-C för alla Thinkpad-modeller.

Dessutom presenteras det nya linsskyddet Thinkshutter, som kan skjutas ut för att täcka webbkameran och en ny sidodockning med tillhörande dockningsstation, samt ett bredare stöd för ansiktsigenkänning med Windows Hello.

Thinkpad X-serien erbjuder kompakt design och skärmar som kan vikas 360 grader. De nya modellerna heter X280 och X380 Yoga och är konstruerade för hållbarhet i knepiga miljöer, samt har snabbladdning. De dyker upp i februari till mars till priser från ungefär 11 000 till 15 000 kronor.

Thinkpad T-serien består av modellerna T480, T480s och T580, som alla är tåliga företagsdatorer med Intels senaste processorer, lång batteritid och fingeravtrycksläsare. Kommer i mars och kostar mellan 11 000 och 14 000 kronor.

Thinkpad L-serien är mångsidiga företagsdatorer som erbjuds till överkomliga priser. I serien finns L380, L380 Yoga, L480 och L580, som alla har åttonde generationens processorer och pekskärm som tillval. Priserna hamnar ungefärligen på 8 000 till 11 000 kronor när de kommer till Sverige i mars.

Tablet 10 har löstagbart tangentbord, Intel Celeron N-processor och fingeravtrycksläsare. Prisuppgift saknas ännu, vilket också gäller de nya tunna bildskärmarna Thinkvision X24 and P32u.

 

 

Föregående artikelWindows.old tar plats
Nästa artikelCooler Master Masterkeys MK750
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här