Google+ stängs

Efter ett avslöjande om läckor har Google beslutat att stänga den sociala tjänsten Google+.

I mars, ungefär samtidigt som Facebookskandalen med Cambridge Analytica blev en världsnyhet, upptäckte Google en bugg i API:n för det sociala nätverket Google+. Felet har gjort det möjligt för tredjepartsutvecklare att få tillgång till data. Och detta inte bara för användare som hade beviljat tillstånd, utan även för deras vänner.

Efter ett avslöjande i Wall Street Journal har nu Google på sin egen blogg erkänt att läckan potentiellt kan ha påverkat upp till en halv miljon konton. Upp till 438 olika tredjepartsprogram kan ha haft tillgång till privat information på grund av felet. Dock har företaget uppenbarligen ingen möjlighet att veta om det faktiskt utnyttjats. De behåller nämligen bara loggar om API-användningen i två veckor.

Google meddelar också att tjänsten Google+ kommer att stängas för privatpersoner inom tio månader, medan man behåller företagsversionen. Det är antagligen inget stort steg för företaget, eftersom tjänsten varit relativt oanvänd en längre tid. Google säger själva att Google+ för närvarande har ”låg användning och engagemang”. 90 procent av  användarsessionerna är kortare än fem sekunder.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här