Honor 10

I mitten av maj presenterar Huawei sin nya Honor 10 i Europa, men allt utom priset är redan känt.

Huawei säljer telefoner även under varumärket Honor och den kommande Honor 10 kan väl räknas som en budgetvariant av företagets flaggskepp Huawei P20. Telefonen dyker upp i Europa under ett evenemang i London 15 maj, men har redan presenterats i Kina, så det mesta utom pris och tillgänglighet är redan känt.

Honor 10 har en 5,8-tums LTPS-skärm med det lite udda bildförhållandet 18,7:9 och upplösningen 2 280 x 1 080 bildpunkter. Hacket i överkanten av skärmen, där sensorerna är placerade, känns igen från föregångaren P20 och förstås från Iphone X.

Processorn är en Kirin 970 med åtta kärnor, samma som i P20, och telefonen har sex gigabyte arbetsminne, plus 128 gigabyte lagring.

Konstruktionen består av glas, bortsett från aluminiumramen, och en fingeravtrycksläsare finns nedanför skärmen. Hörlursuttag finns och USB-uttaget är av typ C med snabbladdning. Plats finns för dubbla SIM-kort. På baksidan sitter dubbla kameror med, en på 16 megapixel och en monokrom på 24 megapixel, medan framsideskameran har fått hela 24 megapixel. Operativsystemet är Android 8.1 Oreo.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här