Samsung Infinity Flex

På Samsungs årliga utvecklarkonferens visade företaget upp vad som inom en inte allt för avlägsen framtid ska bli en vikbar telefon.

Samsung har länge arbetat med att ta fram vikbara skärmar och då speciellt till mobiltelefoner. Under årets Samsung Developer Conference i San Fransisco kunde man äntligen visa upp en prototyp med skärmen Infinity Flex. Fortfarande måste vi nog dock vänta lite längre innan vi kan köpa telefonen.

Infinity Flex

Samsung kallar som sagt sin nya skärm Infinity Flex Display och den viks ihop som en bok. Den vikbara telefonen har däremot ännu inget namn, men den har en 7,3-tums flexibel Amoled-skärm.  Måttet gäller när den är helt utfälld och den bjuder då på en 2 152 x 1 536 punkters upplösning. Pixeltätheten är 420 pixel per tum.

När den stängs blir en fullt fungerande 4,58-tums bildskärm kvar, och enheten kan användas som en telefon med den storleken. Den har en upplösning på 1 960 x 840. Samsung delade inte med sig av särskilt mycket uppgifter om telefonen, men hade betydligt mer att säga om själva skärmen.

Den utnyttjar en avancerad kompositpolymer som beskrevs som både flexibel och hård. För att kunna göra skärmen hopfällbar har Samsung varit tvungna göra den tunnare än någon panel som någonsin använts på en mobil enhet. Det har man åstadkommit genom att minska tjockleken på bildskärmens polarisator, som är 45 procent tunnare.

Hundratusentals vikningar

Resultatet uppges vara en enhet som är utformad för att vikas hundratusentals gånger utan någon försämring av skärmkvaliteten. Exakt hur den utökade skärmytan bäst ska kunna användas framstår inte helt klart. Samsung satsar dock på multikörning med en funktion kallad Multiactive Window. En app kan köras på originalskärmen till vänster och ytterligare två staplade på varandra i den utvikbara delen.

En app som körs i hopfällt läge ska automatiskt visas på hela skärmen vid utvikning, vilket ska stödas av en specialversion av Android som Google utvecklar för just den här typen av telefoner.

Samsung kommer att distribuera en emulator till apptillverkare före årets slut så att de kan testa sina appar med den nya formfaktorn. Företaget säger också att de är redo att starta massproduktion av den nya telefonen under de närmaste månaderna, men tillhandahöll vare sig tidslinje eller något pris.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här