FBI Trend Micro Scan4you

Ett samarbete mellan FBI och säkerhetsföretaget Trend Micro har lett till fängelse för två personer bakom en skadlig tjänst som var igång mellan 2009 och 2017.

Trend Micro har delat med sig av detaljer kring IT-säkerhetsföretagets samarbete med FBI, som under tre års tid arbetat hårt för att få tag på, identifiera och arrestera de cyberkriminella som ligger bakom det skadliga anti-antivirus-programmet Scan4You.

Företagets undersökningsarbete kring cybersäkerhet har lett till sammanlagt 20 rättsfall världen över

Arresteringarna av lettländaren Ruslans Bondars och ryssen Jurijs Martisevs och stängningen av CAV-tjänsten var resultatet av ett nära partnerskap mellan Trend Micros säkerhetsexperter och FBI. Vid rättegången befanns båda vara skyldiga.

Företagets undersökningsarbete kring cybersäkerhet har lett till sammanlagt 20 rättsfall världen över och inkluderar samarbeten med Interpol, Europol och Storbritanniens National Crime Agency (NCA).

 

 

Föregående artikelTest: Xtrfy H1
Nästa artikelProgramtips: W10privacy 3.1.0.0
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här