HTC U12+

HTC har presenterat HTC U12+, företagets hittills största smarta telefon, med sextumsskärm och den senaste versionen av Edge Sense-tekniken.

Stora telefoner kan vara knepiga att hantera, vilket var en av orsakerna till att HTC införde Edge Sense-tekniken för ungefär ett år sedan. Företagets nyaste telefon U12+ är en bamse på sex tum och har givetvis också denna teknik, som går ut på att styra telefonen genom att klämma på olika sätt på kanterna. Den senaste versionen av Edge Sense registrerar vilken hand som används och gör det enkelt att hantera telefonen med bara en hand.

Skärmen är av typen Super LCD 6 med upplösningen 2 880 x 1 440 bildpunkter och skydd av Gorillaglas.  En Qualcomm Snapdragon 845-processor och 6 gigabyte DDR4-minne driver Android 8.0 tillsammans med ett lagringsminne på 64 gigabyte. Med ett minneskort kan detta utökas ända till två terabyte.

Det finns dubbelkameror på både fram- och baksida och HTC själva hävdar att det rör sig om toppskiktet på marknaden, samt att även ljudet är det bästa hittills, med Boomsound-högtalare och medföljande Usonic-hörlurar.

Batteriet har en kapacitet på 3 500 milliamperetimmar, vilket uppges ge upp till 23,8 timmars taltid på 3G/4G-nätverk. Telefonen har USB 3.1 typ C-anslutning med snabbladdning, fingeravtrycksläsare, Bluetooth 5 och 802.11ac-nätverk med MU-MIMO-stöd.

HTC U12+ kommer i juni i färgerna svart och blått, och så småningom kommer också en röd variant, till priset 8 600 kronor.

Föregående artikelProgramtips: Exportizer 6.2.7 Free
Nästa artikelTest: Xtrfy H1
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här