Den nya utomhussatelliten Orbi Outdoor från Netgear förlänger nätverket till trädgården och bidrar dessutom med belysning.

Netgear bygger vidare på sina Orbi-system med den vädertåliga enheten Orbi Outdoor Satellite (RBS50Y) för placering utomhus. Om Wi-Fi-signalen i trädgården är svag ska utomhussatelliten kunna ge upp till 175 kvadratmeter extra täckning. Den kan användas som satellit tillsammans med ett existerande Orbi- eller Orbi Pro-system. Alternativt med någon helt annan gateway/router/mesh-lösning från andra tillverkare.

För det senare används något som kallas Universal Extender-läge och enheten fungerar då som en Wi-Fi-förlängare med mesh.

Fungerar ner till -20 grader

Orbi Outdoor Satellite är IP55-certifierad, vilket innebär att den är spolsäker, och har ett driftstemperaturområde från -20 till +50 grader Celsius. Enheten kan enkelt väggmonteras och har en inbyggd LED-lampa. Denna kan tändas och släckas manuellt eller programmeras till bestämda tidpunkter via Orbi-appen.

Maximal samlad trådlös hastighet motsvarar 400 megabit per sekund vid 2,4 gigahertz 802.11n och 866 + 1 733 megabit per sekund vid fem gigahertz 802.11ac. Den faktiska hastigheten och räckvidden kan variera.

Rekommenderat cirkapris är 3 500 kronor.

Annons: Se aktuellt pris hos Webhallen

Orbi Outdoor Satellite

 

Föregående artikelRuntime Broker
Nästa artikelTest: Gigabyte Aorus P850W 80+ Gold Modular
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här