Android har traditionellt haft det svårt att nå stora delar av sina användare med nya versioner. Google meddelar nu att Android ”Pie” körs på 20 procent av alla Android-telefoner.

Det tog ett år, men nu har Android ”Pie” äntligen börjat börjat användas hos Android-användarna. Google rapporterar nu att 20 procent av totalt över 2,5 miljarder aktiva Android-enheter kör ”Pie”, men det tog ett år att nå dit. Detta kan jämföras med Apples IOS där version 13 av Apples operativsystem kördes av 50 procent av användarna efter 30 dagar.

Detta kan givetvis tillskrivas det faktum att Apples utbud av telefoner är betydligt mer återhållsamt än Android-telefonerna där tillverkarna är betydligt fler och tillverkarna själva inte alltid är intresserade av att stödja nya versioner av Android efter ett eller två år, där Apple traditionellt sett stödjer enheter som är fyra-fem år gamla med en ny version av IOS.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här