Fråga

Min standardwebbläsare är Firefox. Men en webbplats som jag besöker mycket ofta verkar fungera bättre med Chrome. Jag har en genväg på skrivbordet för att öppna webbplatsen, men den startar då förstås i Firefox, eftersom den är standard.

Jag har ett bokmärke i Chrome som jag kan utnyttja, men jag skulle vilja kunna använda skrivbordsgenvägen för att öppna sidan direkt i Chrome. Går det? Jag använder Windows 10, 64-bit med Microsoft Office 365.

Micke

 

Svar

Högerklicka på ett tomt område på skrivbordet, välj Nytt och sedan Genväg. I fältet där platsen ska anges, skriv sökvägen till webbläsaren du vill använda följt av webbadressen du vill öppna. Till exempel:

”C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe” https://www.datormagazin.se

Klicka på Nästa och ange ett namn på genvägen. Klicka på Slutför.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här