En återkommande kritik av Android är att nya telefonmodeller inte stöds lika länge som Apples Iphone. Google bekräftade på sätt och vis denna kritik genom att avsluta stödet för den första Pixel-modellen efter tre år.

Android-baserade telefoner har som regel inte långtgående stöd genom uppdateringar som exempelvis Apples telefoner. Två-tre år kan man som ägare av en ny telefonmodell baserad på Android räkna med att ens telefon får regelbundna uppdateringar. Google har på sätt och vis bekräftat att en Iphone-användare, som normalt sett kan räkna med uppgraderingar i upp till fem år efter att en modell släppts ny till marknaden, köper en telefon som ”lever” längre än en Android-telefon från Google, skaparna av Android.

Google har nu meddelat att en sista uppdatering till den första modellen av Pixel-telefonen, som lanserades år 2016, släpps i december månad – därefter är telefonen i praktiken att betrakta som osäker då Google inte kommer uppdatera denna generation av Pixel ytterligare. Den sista stora uppdateringen släpptes i september i år då Android 10 släpptes till samtliga modeller av Pixel.

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här