Efter att amerikanska myndigheter tidigare satt upp Huawei på listan över företag som amerikanska dito inte får göra affärer med har det kinesiska bolaget fått det allt tuffare. Nu meddelar Huawei att de skrotar en kommande serie datormodeller på grund av komponentbrist.

De som hade sett fram emot den kommande lanseringen av Huaweis bärbara datormodell Matebook får fortsätta vänta väldigt länge. Huawei har meddelat att de skrotat lanseringen av modellen då de inte kan få fram komponenter eller operativsystem till datorerna. Detta i sin tur beror på att leverantörer Intel och Microsoft, som är två av de primära leverantörerna av komponenter och mjukvaror till Huaweis datormodeller, är amerikanska bolag vilket i sin tur innebär att de inte får göra affärer med Huawei så länge amerikanska myndigheter stoppar dem från att göra detta.

Skulle USA:s inställning till Huawei förändras kan företagets planer för Matebook komma att förändras men tills vidare kan kommande modeller av den bärbara datorn anses vara stoppade för all framtid.

Sedan tidigare har Huawei också sparkats ut från Googles samarbete runt Android och leverantörer som Qualcomm har stoppat sina leveranser till bolaget vilket i praktiken innebär att Huaweis telefoner i framtiden saknar ett operativsystem med kopplingar till Googles tjänster samt komponenter för exempelvis radiokommunikation. Huawei har tidigare meddelat att sedan flera år arbetat på ett eget operativsystem som internt i Huawei gått under namnet ”HongMeng”. Om eller när det operativsystemet lanseras återstår att se.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här